ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Η σταθερή οργανωτική ανάπτυξη η κατοχύρωση και σταθεροποίηση του κόμματος στο πολιτικό προσκήνιο, η πραγματοποίηση του πρώτου Συνεδρίου, η ενοικίαση των νέων γραφείων αποτελούν σίγουρα μια σημαντική κατάκτηση.

Ωστόσο χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητές μας για ουσιαστική παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, ανάληψη πρωτοβουλιών, προβολή των θέσεών μας αλλά ακόμη και για την ομαλή λειτουργία του κόμματος.

Οι μόνες πηγές εσόδων είναι οι εισφορές των βουλευτών, των μελών της ΚΕ και οι εισφορές των οργανώσεων του κόμματος.

Για την αντιμετώπιση των αναγκαίων λειτουργικών αναγκών της η Δημοκρατική Αριστερά πραγματοποιεί ετήσια Οικονομική εξόρμηση από 15 Μαΐου μέχρι 30 Απριλίου του 2012.

Παράκληση όσα μέλη και φίλοι της ΔΗΜΑΡ έχουν την δυνατότητα, να δώσουν πάγια εντολή στην τράπεζα τους, για να κατατίθενται έστω και 5 ευρώ τον μήνα ή εφάπαξ ποσό στον λογαριασμό του κόμματος που είναι στα ονόματα των συν/φων Μαυροκεφαλίδη Χρήστου και Χατζησωκράτη Δημήτρη.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 05 4746 592 07

ΙΒΑΝ: GR 9701 1005 4000 0005 4746 592 07

Αθήνα Μάιος 2011 Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη στη βιολογική πτηνοτροφική μονάδα "biogreco". 

Το Σάββατο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης ,ο γραμματέας του περιφερειακού γραφείου Πελοποννήσου  Μπάμπης Βακαλοπουλος,το μέλος της κεντρικής επιτροπής Δημήτρης Πετροπουλακης και ο υπεύθυνος τύπου του περιφερειακού  Γραφείου Πελοποννήσου  Παναγιώτης Κακαλετρης επισκέφτηκαν   την βιολογική πτηνοτροφική μονάδα " Biogreco" στην περιοχή Καμίνια Ξηροκαμπίου. Τους υποδέχτηκε ο κ.Σταυρός Αργυρόπουλος ζωοτεχνης - γεωπόνος ο οποίος τους  ξενάγησε στην μονάδα και τους ανάφερε το ιστορικό ίδρυσης της biogreco:
Η ομάδα bioGreco ιδρύθηκε το 2001 στη Λακωνία από τους γεωπόνους - ζωοτέχνες Σταύρο Αργυρόπουλο και Μπάμπη Λύρα και τον βιοκαλλιεργητή Μελέτη Γιαννάκο. Έπειτα από πολύμηνες δοκιμές, κατάφερε να παράγει το πρώτο νωπό Ελληνικό Βιολογικό Κοτόπουλο τον Αύγουστο του 2002. Η αρχική παραγωγή μόλις που έφθανε κάτω από δύσκολες συνθήκες τα 150 κοτόπουλα ανά εβδομάδα.
Σήμερα η ομάδα bioGreco αποτελείται από πέντε συνεργαζόμενες οικογενειακές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Τα βιολογικά αγροκτήματα βρίσκονται διάσπαρτα στο νομό Λακωνίας. Η συνολική παραγωγή φτάνει τα 200.000 κοτόπουλα ανά έτος αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 65 % της συνολικής εγχώριας παραγωγής. Όλα τα στάδια της παραγωγής ακολουθούν τους κανονισμούς 834/2007 και 889/2008 της ΕΕ ενώ πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών  Προϊόντων «ΔΗΩ».

Τα πιστοποιημένα βιολογικά κοτόπουλα παραγματικά διαφέρουν. Η διατροφή τους στηρίζεται αποκλειστικά σε βιολογικούς δημητριακούς καρπούς. Χωρίς πρόσθετα που ευνοούν την ανάπτυξή τους, χωρίς γενετικώς τροποποιημένες (μεταλλαγμένες) ζωοτροφές. Αναπτύσσονται με φυσιολογικούς ρυθμούς, έχοντας πρόσβαση στο χώρο βοσκής, ικανοποιώντας έτσι τις φυσιολογκές τους ανάγκες για περπάτημα, σκάλισμα και έκθεση στον ήλιο και τον αέρα. Αυτές οι συνθήκες είναι που τους προσδίδουν την ιδιαίτερη γεύση, το κιτρινωπό χρώμα και την σκληρότερη υφή τους. Έλέγχονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής από γεωπόνους και κτηνιάτρους και φθάνουν σε εσάς εγγυημένα για να σας θυμίσουν τη γεύση του κοτόπουλου που έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες.

Η ξενάγηση στις σύγχρονες  εγκαταστάσεις της εταιρείας, και  η φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των υπολειμμάτων εντυπωσίασαν τον Νίκο Τσούκαλη . Ευχαρίστησε τον κ.Σταύρο Αργυροπουλο και συμφώνησαν να έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για τα αγροτικά θέματα . 
Ο Παναγιώτης Κακαλετρης ευχαρίστησε τον Σταύρο Αργυροπουλο για την ξενάγηση και δήλωσε ότι ο τρόπος λειτουργίας και η δομή της biogreco πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για την αναπτυξη της Αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου